Algemene ledenvergadering

Veranderingen in het bestuur

Algemene Ledenvergadering

Eind vorig jaar heeft onze voorzitter Lennart Jacobs zijn functie neergelegd. In de bijlage zit zijn afscheidsbrief.

Wij vinden dit erg jammer en bedanken hem voor zijn geweldige inzet.

Desalniettemin zijn we optimistisch over de toekomst. Daarom nodigen wij jullie uit voor een Algemene Ledenvergadering op 9 februari, om 20:00 uur in het Clubhuis van de PvdA Haarlem. (Truus Oversteegenstraat 169, Haarlem)

Bij de Algemene Ledenvergadering kiezen we een nieuwe voorzitter en een nieuwe penningmeester.

Dit laatste omdat onze huidige penningmeester, Rimmert Riedstra, zich wil kandideren voor het voorzitterschap.

We hopen je te zien aanstaande donderdag!

Met rode groet,

Het bestuur van JS Haarlem Rico, Hans en Rimmert

 

Rimmert Riedstra - Kandidaat Voorzitter

Beste afdelingsgenoten,

Misschien kennen jullie me al. Ik ben Rimmert Riedstra. Twee jaar geleden werd ik lid van de PvdA en de JS. Nu ben ik ruim een jaar actief in onze mooie afdeling JS Haarlem. Graag wordt ik jullie voorzitter! Korte tijd geleden beschreef ik met volle overtuiging mijn motivatie voor het besturen van onze afdeling. Nu doe ik hetzelfde.

Ik ben optimistisch over de toekomst van onze afdeling. We zijn niet alleen een onafhankelijke afdeling geworden in oktober. Ook hebben we een zetel in de twee adviescommissies voor de gemeenteraadsverkiezing, voor het programma en de kandidatenlijst, van de Haarlemse PvdA.

Deze lijn van samenwerking met de PvdA zetten we door, terwijl wij ons in een spannende campagnestrijd voor de Tweede Kamerverkiezingen bevinden. We maken er een succes van!

Stem op een sterke JS Haarlem, verbonden met de omgeving, de PvdA en de naburige JSafdelingen.

Met rode groet,

Rimmert Riedstra

Joos Akkerman - Kandidaat Penningmeester

Heemskerk, 2 februari 2017

Beste afdelingsgenoten,
Sinds ik vorig jaar lid ben geworden van de Jonge Socialisten heb ik al heel veel over de partij, PJO’s en lokaal bestuur geleerd. Het grootste deel heb ik meegekregen van onze jonge afdeling. Een afdeling met een enthousiast bestuur, en heel veel potentie. Juist in deze politiek roerige tijden is het belangrijk dat wij als PJO de nieuwe generatie politiek activeren voor de goede zaak en hen bewust maken van de kracht die er uitgaat van hun stem. Ik wil mij nu actief gaan inzetten voor onze afdeling, want elke bijdrage aan een socialere, duurzamere en welvarendere toekomst telt. Daarom stel ik mij kandidaat voor de functie penningmeester van de Jonge Socialisten Haarlem.

Ik studeer Economie aan de UvA. Economie spreekt mij aan omdat het iedereen raakt. Goed beleid kan het verschil betekenen tussen armoede en welvaart. Armoede geld als de bron van criminaliteit, slechte gezondheid en verdeling in de samenleving. Ik heb deze studie gekozen om een bijdrage te leveren aan het bestrijden van armoede en iedereen een kans te geven om iets van zichzelf te maken. In dat licht gaat het mij aan het hart dat er in Nederland nog steeds zo veel jongeren en kinderen onder de armoedegrens opgroeien. Dat nog steeds zoveel jongeren op hun afkomst, of deze nou laagopgeleid of buitenlands is, en niet op hun kwaliteiten worden beoordeeld. Onze afdeling kan jongeren mobiliseren voor zichzelf op te staan en hun stem te laten horen. Naast mijn idealistische doelen is het natuurlijk wat betreft de financiën handig dat ik in mijn studie al met cijfertjes bezig ben.

Naast mijn functie als penningmeester wil ik mij ook graag inzetten om meer jongeren uit de omgeving te mobiliseren voor onze politieke doelen. Juist nu het niet goed gaat met de PvdA, de grootste progressieve partij van Nederland, zal vanuit de jongeren een vernieuwend geluid moeten komen. Er moeten nieuwe initiatieven worden gestart en samengewerkt worden voor een betere toekomst. Het lijkt mij leuk om met een brede groep jongeren in gesprek te gaan, hun mening te vragen over de stand van het land en de toekomst, en hen uit te dagen dieper na te denken over de politiek. Onze afdeling is daarvoor het beste medium, laagdrempelig en toch inhoudelijk.

Daarom vraag ik de leden bij deze om het vertrouwen van de bestuursfunctie penningmeester. Laten wij er een mooi (verkiezings)jaar van mogen maken!

Met rode groet,
Joos Akkerman

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA