Jonge Socialisten Haarlem de buurt in!

Op 30 januari was de PvdA Haarlem aanwezig in de Boerhaavewijk om langs de deuren te gaan, gewapend met een enquête en rode rozen, om te vragen wat er goed en slecht gaat in de wijk. Secretaris van de JS Regio Haarlem, Rick Kwakkenbos, was hierbij ook aanwezig.

Een groot thema in de wijk was en is dat er 400 tot 450 vluchtelingen zullen worden opgevangen in de Boerhaavekliniek, een pand wat niet meer als kliniek gebruikt wordt. Het overgrote deel van de inwoners stond hier positief tegenover. Een van de veel genoemde redenen hiervoor is dat de mensen hulp nodig hebben. Een kanttekening bij de opvang vonden bewoners het grote aantal, dit zou misschien voor overlast kunnen zorgen.

De bewoners van de wijk hadden niet veel te klagen over de voorzieningen in de wijk, veel mensen zijn er tevreden over het wonen in de wijk. Een punt van aandacht is de diversiteit in de wijk, bewoners vinden dat deze wat meer gemixt mag worden. De middag in de wijk werd afgesloten met een buurtgesprek in Ringcentrum de Ringvaart tussen de vrijwilligers, buurtbewoners, leden van de wijkraad, Haarlemse raadsleden en PvdA Tweede Kamer lid Mohammed Mohandis. Hierbij werden de onderwerpen nog eens besproken en tegen het licht gehouden. Afgesloten werd er met een drankje, een geslaagde middag al zeg ik het zelf!
Rick Kwakkenbos,
Secretaris JS Regio Haarlem

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA