Nieuw Bestuur

Jonge Socialisten in de PvdA Afdeling Haarlem

Een afdeling Haarlem en omgeving

Tijdens een regenachtige avond op 10 november 2016 kwamen de Jonge Socialisten in de PvdA bijeen, koppen bij elkaar, vergaderen over de afdeling. Het afgelopen jaar heeft de afdeling grote stappen gemaakt, een flinke ontwikkeling. Het begon met een handvol mensen en het idee om een jongeren afdeling van de Jonge Socialisten in Haarlem en omgeving op te zetten. Frisse ideeën, weinig ervaring maar een enorme energie om de jongeren te bereiken. Het werd tijd voor een gezellige politieke afdeling in Zuid- Midden Kennemerland, tijd om het geluid van de jongeren te laten horen.

Een succesvol jaar!

Zoals ieder begin, was het voor deze nieuwe afdeling ook niet soepel. Drukke dagen vol school of werk maakte het niet makkelijker. Eerste maanden stonden vooral in het teken van het vormen van de afdeling, structuur opbouwen en rollen verdelen. Vervolgens kwamen daar toch echt de eerste activiteiten, samenwerken met Schuldhulpmaatjes en Flinty’s, samenwerking met Dream2Work, samenwerken met de PvdA Haarlem, voeren van debatten in de Pletterij, eerste in de reeks filmavonden en meer, een mooie serie activiteiten. Daarnaast heeft de afdeling nieuwe mensen mogen aantrekken en verwelkomen. Een aantal daarvan begonnen meteen mee te denken en mee te organiseren. Voor iedereen een plek.

Ambitieuze plannen

Voor het komende jaar staat weer een druk programma op de rol. Elke maand minstens een activiteit, een actieve rol spelen in de regionale campagne en werk maken van de komende verkiezingen. De afdeling wil met de ervaring van het eerste jaar ook nieuwe jongeren proberen te bereiken. Nieuwe jongeren voor de activiteiten, nieuwe jongeren als actieve leden. Betere en meer aansluiting via sociale media en via persoonlijk contact en uiteraard langs scholen en organisaties. Aan ambitie geen gebrek. Het gaat onder jongeren leven in Haarlem en daar liggen mooie kansen voor de Jonge Socialisten.

Het nieuwe bestuur

Toch maak je van geen plan een succes zonder een geschikt team. Uiteindelijk zijn uit de leden van de afdeling Haarlem vier klasse kandidaten naar voren gestapt. Met motivatie, ervaring en ideeën presenteerden deze mannen – helaas geen vrouw – zich aan de ledenvergadering. Lennart Jacobs, Rimmert Riedstra, Rico Kraaij en Hans Cornelisse zijn vervolgens door de ledenvergadering gekozen om het nieuw bestuur van de afdeling te vormen. Dit bestuur gaat met de ambities aan de slag om de afdeling weer naar een volgend level te brengen. Niet onbelangrijk presenteerden zij zich als een open bestuur waar iedereen ruimte krijgt om mee te denken en mee te helpen. Wij wensen Lennart, Rimmert, Rico en Hans heel veel succes!

Ledenvergadering

Tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben de leden daarnaast gesproken over de onduidelijkheid over de naam. Is het nou afdeling Regio Haarlem of Haarlem. Het antwoord? De afdeling zet zich in voor de jongeren in Haarlem en omgeving van Heemstede tot Heemskerk. Welke naam past hier bij? Dat gaat het nieuwe bestuur eens rustig bespreken en overleggen met het landelijke bestuur van de Jonge Socialisten. Toch is één ding duidelijk. De leden van de afdeling willen zich nog meer als onafhankelijke afdeling voor de regio inzetten en stemden daarom voor een eigen onafhankelijke afdeling, dus geen onderafdeling van de Jonge Socialisten Amsterdam. De afdeling wil ook via eigen financiën meer kunnen bereiken. Toch blijft de afdeling positief over samenwerking met de afdeling Amsterdam, bijvoorbeeld met verkiezingen of een activiteit in de provincie. Wellicht komen de Amsterdammers dan nog eens naar de hoofdstad van onze provincie.

Wij bedanken alle leden van de afdeling, de delegatie van de afdeling Amsterdam en Erica Bastiaans van de PvdA Haarlem voor hun komst. Alles wijst erop dat wij met z’n allen een heel mooi, gezellig, politiek jaar gaan beleven. Laten wij daar op proosten en volgende week direct aan de slag gaan.

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA