Twintigers & Idealen

Op woensdag 9 december organiseerde GenerationWhy in samenwerking met de Pletterij en het Centrum voor Jeugd en Gezin de derde avond in de serie “Twintigers & …”. Het thema van de derde editie: Idealen! Jonge Socialisten Regio Haarlem was te gast om iets te vertellen over onze idealen en de politieke- en maatschappelijke betrokkenheid.

Twintigers zouden van de ‘ik-generatie’ zijn – ‘alleen bezig met zichzelf ’- en niet meer met de wereld om hen heen. Het aantal jonge leden van politieke partijen en vakbonden loopt terug. Aan de andere kant vieren Facebook-activisme, burgerinitiatieven en de slow-food movement hoogtij. Geloven we nog wel in het verbeteren van de wereld? Zijn we nog bereid om iets voor een ander te doen, ook als het niet mooi staat op onze CV? Zijn er nog idealen die ons binden?

Deze avond kwamen thema’s rond twintigers en idealen voorbij in vier interviews met (ervarings)deskundigen en politieke jongeren.  Aan hen kon je je vragen stellen en ook aan singer/songwriter Tes, want zij trad vanavond op. De presentatie was in handen van psycholoog Thijs Launspach van GenerationWhy. In de pauze zijn idealen van de deelnemers verzameld.

https://www.youtube.com/watch?v=qYHrXUTe2Us

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA